čtvrtek 2. dubna 2009

Zikmundov 2008

Tímto článkem zahajujeme novou kroniku 3. oddílu, která bude vycházet na těchto stránkách. Náš první článek vychází s malým zpožděním, ale u dalších už to bude jen a jen rychlejší. Denny sepsal zápis o konání výpravy na Zikmundov.

V pátek 17.10.2008 jsme se vypravili s celým střediskem na skautskou víkendovku na Zikmundov u Lukova. Vyrazili jsme 14:50 z vlakového nádraží Otrokovice. Při cestě vlakem jsme ještě netušili co nás čeká. Když jsme vystoupili z vlaku, šli jsme na ,,bus‘‘. Autobus byl nacpán k prasknutí, ale všichni jsme měli dobrou náladu. Až jsme přijeli k základně, tak jme se ubytovali a šli na dřevo. Jakmile jsme měli dost dřeva, což jsme neměli, ale to nám nevadilo, tak jsme šli na sraz a na večeři. Večer jsme hráli aktivity. Další den ráno chtěl SK!C! vylézt na postel, na které skoro celou noc nespal, aby si aspoň na chvíli lehl do prázdné postele. Když lezl, podlomila se pod ním moje postel, o kterou se nohou opřel. ,,KŘUP“ a bylo po laťkách, které postel držely. Tak nás napadlo, že to sbijeme hřebíkem z KPZ. Tak tam SK!C! mlátil klackem do toho hřebíku a vůbec mu to nešlo. Pak přišel Milan, třikrát do toho bouchl a hřebík byl tam, kde jsme ho chtěli mít. Dalšího dne jsme šli kamsi do lesa posbírat dřevo, které mělo posloužit základně na hodně dlouho. Práce to byla opravdu těžká, ale aspoň jsme nemuseli platit elektřinu. Odpoledne a pak i večer jsme hráli další hry – popelnice a papoušky. A večer jsme všichni spali jako zabití. V neděli ráno jsme ještě stavěli příbytky pro pavouky a podobnou havěť. Pak jsme už museli jet a tak jsme vyšli. Šli jsme po jakémsi poli a pak na zastávku v Lukově. Až přijel autobus zjistili jsme že můžou jet jenom vlčata a světlušky, protože autobus je úplně plný. My skauti a roveři jsme odmítli čekat a šli směrem k ZOO Lešná na MHD. Až jsme tam došli zjistili jsme, že ,,bus“ jede až ze hodinu a tak jsme se vypravili na Podhoří, kde je konečná linky č.4. Na místě jsme chvilku počkali a pak nastoupili do trolejbusu a jeli směr nádraží. Tam jsme nastoupili na vlak a hurá ,,dom“. Cestou nám Ivo slíbil gyros, ale všude měli zavřeno, tak jsme si ho mohli dát až na náměstí v Otrokovicích.
Výpravy se zúčastnili – za rovery SK!C! a Milan, za skauty Denny, Petr V. a Petr Z. Oba Petrové se na této výpravě oficiálně stali členy 3. oddílu. V neděli jsme ušli navíc 12 km.

Napsal Denny, jazyková úprava Ivo

Žádné komentáře: