sobota 25. dubna 2009

Ivančena 2009


V sobotu 25. dubna 7:10 ráno jsme se sešli na nádraží v Otrokovicích, abychom poctili naší návštěvou mohylu Ivančena a následně také Lysou horu. Bylo nás šest: vedoucí naší skupiny John, Pája, Kájínek, Klíště, Milan a Skici, který dorazil sice pozdě, ale přece. Cesta vlakem proběhla bez obtíží (přestup v Hulíně) a když jsme vystoupili ve Frýdlantu, tak už jsme viděli, že asi nepůjdeme sami, poněvadž kdo neviděl nějakého skauta, byl by pokládán za slepého:D.
Cesta nahoru proběhla spořádaně, témata hovoru byla různá, nejvíce se však prosazoval Skici, taktéž přezdívaný Kotleta pro jeho parodii kotlet, který živě a s nadšením popisoval své úspechy ve hře Counter Strike. Ke konci cesty jsme se s Klíštětem utrhli od hlavní skupiny a nasadili vražedné tempo, které nás stálo hodně sil. Nahoře jsem musel tyto síly doplnit dvěma tlustě obloženými chleby. To už ale dorazili ostatní a začal ceremoniál.



Pak následoval odpočinek a hurá na Lysou! Nasadili jsme ještě vražednější tempo. Sněhu začalo přibývat. Dech se krátil. Ale vyšli jsme to. Následovalo vrcholové foto Johnovým mobilem (Skici bohužel nechal jeho nadupanou mašinu Vivikaj 12megaMax doma i spolu s užitečným softwarem Bluevoda :D) a šlo se (klouzalo se) dolů.


Cesta dolů proběhla taktéž spořádaně, témata hovoru byla převážně automobilová. John prosazoval Hummer H1, Klíště Škodu Superb, Kájínek cokoli od BMW a Skici Fiat Marea Weekend 2,4 TD... Dále se šířily pomluvy o profesorech našeho gymnázia a to už jsme dorazili k hospůdce. John celou cestu básnil o řezaném pivečku, ovšem to jaksi nebylo, tak se spokojil s plzní. My jsme si dali kofolu(y). Skici ještě somroval po Johnovi pěnu, co mu zbyla na dně, ale John ji zlomyslně vytřepal :D.

Pak jsme přišli do Frýdlantu, kde si většina dala točenou zmrzlinu s pistáciovou a kaktusovo příchutí (vynikající). Skici si dal jako největší exot hranolky. Na nádraží jsme se seznámili s automatem na kávu, který ovšem sežral všechny peníze, takže jsme si čekání na vlak zpříjemnili vymáháním těchto peněz zpět. A podařilo se. Vlak přijel, nastoupili jsme a vlak odjel. Ve vlaku Klíště vyprávěl samé prasárničky, až se John červenal. Několikrát jsme přestoupili a najednou jsme byli v Otrokovicích.
S klidným svědomím mohu říct, že se akce vydařila!

3 komentáře:

John řekl(a)...

Výborně Kájínku, lépe už tuto akci jsi nemohl vystihnout. Ostatní mohou jen litovat, že na ni nebyli. :)

Méďa řekl(a)...

Já sice nelituji, ale podle toho co sem četl akce vypadala velmi vydařeně;)

El řekl(a)...

ROFL :D
Kájínku, běž na žurnalistiku!