sobota 12. července 2008

Tábor Vřesovice 2008

Tábor je za námi. Necelé dva týdny strávené víceméně pod širým nebem v osadě Heatherville (Vřesovice) utekly jako voda. A jaké ty dva týdny byly?

Slunečné. Horká odpoledne jsme trávili u osvětimanské přehrady koupáním, řáděním na člunu, kohoutími zápasy ve vodě a tak podobně :)

Deštivé. Bouřky a přívalové deště přicházely pravidelně téměř každý den. Aspoň se děti naučily rychle zavazovat podsady. Když pršelo, věnovali jsme se rukodělným pracím nebo jsme odpočívali.

Plné pohybu. Skoro každý den jsme hráli nějakou hru v lese – počítali jsme jakožto správci národního parku bizony, pašovali jsme plyšové medvídky, utíkali jsme před průjmem a honili zácpu. Taky jsme lezli po skalách (resp. po skále Kozel) a capkali na puťáku (oddíl skautů) a na výlet na Cimburk (zbytek střediska).

Pracovní. Sekera, pila, pilníky, nože, kladivo a hřebíky – nástroje, díky kterým jsme dokázali udržet tábor v chodu. Každý se musel zapojit, aby mohlo všechno fungovat, každý se vystřídal na službě v kuchyni, každý si zkusil umýt připálené hrnce a mastné ešusy. Vsadím se, že některé děti si do vody s jarem sáhly prvně v životě. Ale šlo jim to :)

Plné klíšťat. Invaze tohoto hmyzu byla opravdu velká. Každý den jsme vytahovali aspoň tři, s jedním jsme dokonce jeli na pohotovost, protože se drželo... nu, jako klíště :)

A taky veselé, únavné, plné nucených improvizací, plné překvapení a nových zkušeností... Fotky se snad objeví na našich střediskových stránkách co nejdřív. Tak nashle v září :)

Žádné komentáře: