pondělí 5. května 2008

Skautky v Jeseníku bez seníku :)


V sobotu 3.5. v 5:15 ráno sraz na vlakovém nádraží…přišly přesně tři skautky … přijde vám to málo na dvoudenní výpravu na Praděd? Ale né - jedné bylo doma ráno špatně, druhá myslela, že sraz je až odpoledne, třetí se zřejmě nechtělo a ta čtvrtá nejela proto, že nejela ta třetí …
I přes takovýto počet jsme si to hodně užily…cestu autobusem holky prospaly a v Karlově Studánce vystoupily čilé a plny optimismu …jeho míra poněkud klesla, když viděly rozcestník s počtem kilometrů na Praděd, který měl být naším cílem ... A začalo přituhovat…a sem tam i sníh…a Nikča má jen plátěné botečky… :)

A pak se to stalo…jako bychom se najednou ocitly v pralese…připadaly jsme si jako hlavní hrdinové filmu cesta do Pravěku. Kolem nás sníh a led, hučící voda a vodopády, všude popadané stromy, žebříky napolo ve vodě a vachrlaté mosty…a budete se asi divit, ale skautky si ani jednou nepostěžovaly, neremcaly, jen šly a kochaly se a smály se a byly parádní…

Na Ovčárně vytahujeme oběd a také rukavice…kolem nás asi dva metry sněhu a my vážně zvažujeme, zda byl dobrý nápad přespat v noci v seníku…Anetčin maličký a ten nejtenší spacáček, jaký jsem kdy viděla je pro nás jasnou volbou…takže následuje rychlovýstup na Praděd…ten je celou dobu v mlze, nejde vidět na krok, skautky přicházejí se šílenými nápady a před sebou vidíme jen tu polívku, kterou jsem všem slíbila za odměnu :)
Odměna se ale nekoná, na Pradědu zavřeno…druhý pokus s polévkou se koná na Ovčárně…tam mají bohužel už vyprodáno a čočkovou naproti Anetka nejí …. :)

Cesta busem k Hvězdě ( konečně polévka) a pak dolů do Bruntálu je… dejme tomu hodně hlučná, Anča svými vtipy baví půl autobusu... A to ještě nevíme, co bude ve vlaku…holky jakoby najednou sebraly veškerou energii, únava je ta tam a následují salvy smíchu, výbuchy, taneční vystoupení v uličce vlaku či výroba nebes z bund :).

Holky děkuji za tuhle akci, byly jste parádní a já na vás můžu být právem hrdá ... :)

Žádné komentáře: