pondělí 28. dubna 2008

Ivančena 2008

Na tuhle výpravu jsme se vydali v počtu šestadvaceti lidí, nejsilnější zastoupení měl oddíl vlčat – dva dny jsme neustále počítali, svolávali, naháněli a okřikovali deset rozdováděných kluků :-) Ubytovaní jsme byli ve Frýdlantu n.Ostravicí v tělocvičně tamního gymnázia spolu s desítkami dalších skautů z celé republiky. Noc byla krátká, protože nedováděly jenom otrokovické děti, takže spát se šlo dost pozdě.

V sobotu jsme vstávali v 6.30 a v 8 hodin nás autobus popovezl z Frýdlantu do Malenovic, odkud to bylo k Ivančeně asi hodinu cesty. Protože jsme měli výborný čas, šli jsme nejdřív na Lysou horu, kam jsme dorazili asi v 11 hodin. Cesta byla sice náročná, ale nahoře to stálo za to; prošli jsme vrstvou mračen, abychom si na vrcholku Lysé hory užili sluníčka a teplého počasí. Poobědvali jsme a vydali se zpátky, v 1 hodinu jsme došli k mohyle Ivančena, kde proběhl ceremoniál, tedy minuta ticha na počest v odboji padlých skautů a zpívání české a slovenské státní hymny. Taky jsme přihlásili do soutěže o nejhezčí a nejtěžší kámen náš 14,5kilový drobek (sláva Jifíkovi, který ho k Ivančeně vynesl :-) ). Potkávali jsme skauty ze všech koutů republiky a taky zasloužilé skauty, příslušníky tzv. Svojsíkova oddílu.

Skauti se potom do Frýdlantu vydali pěšky, zbytek jel autobusem. Po odpočinku v tělocvičně jsme se sbalili a vyrazili na vlak; po té cestě už vím, jak se cítí sardinky v konzervě. Jinak to ale byla vydařená akce :-)

Žádné komentáře: