úterý 16. června 2009

Kapka 2009 na OMV

Od 12. do 14. června proběhla celostátní dobročinná sbírka Kapka, které se samozřejmě náš oddíl zúčastnil. Původní plány o obsazení čtyř benzínek byly záhy opuštěny, protože Medvěd si všiml, kolik nás je. A že nás nebylo hodně. Byli jsme rádi že jsme pokryli dvě benzínky: Benzinu (exParamo), kde byl myslím Skici, Milan a Zuzka (Lemur se nedostavil, protože doháněl matiku), a OMV u Napajedel ve skvostném složení Adéla, občas Jirka, občas Klíště a VŽDYCKY Kájínek.

Začali jsme v pátek odpoledne a po počátečních nezdarech se kasička začla plnit prvními penízky. Asi po hodině jsme však byli nuceni opustit naše pozice kvůli lijavci. To v sobotu dopoledne vše šlapalo jako hodinky až na tu věc, že jsme neumyli jediné auto, poněvadž řidiči vždy odmítli. To se nelíbilo vedoucímu benzínky OMV, který Adéle v telefonním hovoru vmetl do očí (nebo spíš do ucha), že jsme banda žebráků a že máme okamžitě začít umývat. Pochopitelně že Adéla byla z tohoto hovoru notně otřesena a dokonce začala koktat :-D

V sobotu odpoledne se vše zlepšilo: Začalo svítit slunko, Klíště se dokonce uráčil přijít a ličil nám zážitky z předešlé noci a i nějaké to auto jsme umyli... Musím říct, že Klíště k řidičům přistupoval naprosto suverénně a profesionálně, takže jsem si z něj vzal příklad a převzal jsem od něj některé fráze. Celý náš proslov se ustálil asi na této podobě:

Dobrý den, máte chvilku času?
varianta 1: Pauza, počkat co řidič řekne. Nevýhoda: řidič nás snáz odbude. Výhoda: méně vtíravé.
varianta 2: Nečekat na reakci, prostě řečnická otázka, a rychle mluvit dál. Výhoda: řidič je konsternován a nezmůže se na slova odporu. Nevýhoda: Příliš vlezlé.
My jsme skauti z Otrokovic a pořádáme tady dobročinnou sbírku Kapka, která podporuje transplantaci kostní dřeně a pomáhá tak proti leukémii. Když nám něco málo přispějete do kasičky, umyjeme vám přední okno.
varianta 1: Řidič nereaguje nebo striktně odmítá. Tak si aspoň vezměte letáček, ať víte, o co jde.
varianta 2: Řidič zamručí něco ve smyslu, že nám tam teda něco hodí, ale že okno umývat nechce, že bysme mu ho poškrábali.
varianta 3: Řidič nadšeně přikyvuje. Jo, jasně, umyjte to a tady máte stovku! (ideální připad, velmi ojedinělý)

Jak vidíte náš úděl nebyl vůbec jednoduchý. Neděle proběhla v poklidu. Poklid narušil jen řidič Porsche Cayenne, kterého jsem tipoval aspoň na pětistovku. Když mě vyslechl, řekl, že mu mám umýt i světlomety a boční okna a milostivě mi předal desetikorunu. Nestěžuju si, každá deska dobrá, ale prostě jsem čekal víc.

Tak aspoň doufám, že dostaneme tu slíbenou pizzu za překročených 5000 Kč: OMV (náš team) 4021 Kč, Benzina 1200 Kč.